keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Morottelu / heilaaminen on Saksassa taidetta, Suomessa "natsismia" - Eikö olekin hullu maailma? Hävetkää saatanan punatrollirunkut ja vuohia nussivat sikopaimenet eduskunnassa ja kusipäisinä lehtineekereinä

Morottelu / heilaaminen on Saksassa taidetta, Suomessa "natsismia" 

Eikö olekin hullu maailma? Hävetkää saatanan punatrollirunkut ja vuohia nussivat sikopaimenet eduskunnassa ja kusipäisinä lehtineekereinä

Rakkaudella jew-, islam- ja maahanmuuttokriitikko 
Suomi Suomalaisille Seppo Lehto


----------------------------


Meese on vapautettu syytteistä. Siteerattu juttu julkaistu 14.8.2013.

Tuomioistuin hyväksyi Hitler-tervehdyksen osaksi taideperformanssia

Kasselin raastuvanoikeus on antanut kiellettyä Hitler-tervehdystä koskevassa jutussa taiteen vapautta puoltavan päätöksen. Berliiniläinen taiteilija Jonathan Meese vapautettiin syytteistä.



"Meese hatte sich in seinem fast eine halbe Stunde dauernden Schlusswort zuvor von jeder Ideologie distanziert. "Ich kann einen Apfel malen, ohne je einen Apfel gegessen zu haben. Ich kann den Hitlergruß machen, ohne etwas damit zu tun zu haben. Das geht", betonte er."

Meese otti lähes puoli tuntia kestäneessä loppupuheenvuorossaan ensisijaisesti etäisyyttä kaikkiin ideologioihin. "Voin maalata omenan, vaikken olisi koskaan syönyt yhtään omenaa. Voin tehdä Hitler-tervehdyksen, vaikkei minulla olisi mitään tekemistä sen kanssa. Se sopii", hän painotti.

Taiteen vapaus on Saksassa osa perustuslakeja ja artikla 5 pykälä 3 toteaa: "Taide ja tiede, tutkimus ja oppi (Lehre) ovat vapaita." Lain suoja kattaa taiteellisen toiminnan, esittämisen ja taideteosten levittämisen.

http://www.morgenpost.de/kultur/article119033911/Gericht-akzeptiert-Hitlergruss-als-Teil-von-Kunstperformance.html

-------------------------------

http://patriot-talks.blogspot.com

----------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti